Bel ons nu!

Een succesvolle mediation heeft veel voordelen ten opzichte van procederen. Enkele voordelen zijn onder meer:

 • Kosten
  Partijen schakelen 1 mediator in en maken afspraken over verdeling van de kosten. Bij een geslaagde mediation wordt een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding ingediend. Zodoende betalen partijen ieder ook slechts de helft van het griffierecht in plaats van ieder een volledig griffierecht;
 • Tijd
  Procedures duren lange tijd. Een mediation wordt in de regel afgerond in 3 tot 5 sessies van 1,5 tot 2 uur.
 • Herstel en omvorming relatie
  Een echtscheiding is veelal een emotionele periode. Partijen dienen de relatie om te vormen van partners, naar ex-partners en als er kinderen betrokken zijn naar ouderschap zonder dat er conflicten op partnerniveau plaatsvinden. In een procedure is geen ruimte voor dit proces en verharden de standpunten van partijen veelal doordat zij tegenover elkaar staan in de procedure. In mediation komen de belangen van alle partijen aan de orde. De mediation is niet gericht op herstel van de partnerrelatie, maar biedt wel ruimte voor de emotionele basis van de geschillen en biedt ruimte om deze op te lossen of tot acceptatie te komen, zodat verwerking kan plaatsvinden.
 • Draagvlak afspraken
  Doordat partijen zelf tot oplossingen komen, hebben deze afspraken in de regel ook een groter draagvlak.
 • Ruimte om niet juridische geschillen op te lossen
  In de mediation kunnen geschillen die juridisch niet afdwingbaar zijn (zoals communicatie, gedrag etc.) worden geregeld.