Bel ons nu!

Nieuws

 • 3 maanden geleden door

  Per 1 januari 2020 gaat (waarschijnlijk) de Wet Herziening partneralimentatie in. Door de nieuwe wet wijzigt de duur van partneralimentatie. In onderstaand schema kunt u zien hoe de alimentatieduur er dan uit ziet. Afhankelijk van uw situatie kan het dus gunstig zijn om nog VOOR 1 januari 2020 een verzoekschrift echtscheiding in te dienen of juist te wachten tot NA 1 januari 2020. Voor advies en de procedure kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.
 • 3 maanden geleden door

  Per 1 januari 2020 gaat (waarschijnlijk) de Wet Herziening partneralimentatie in. Door de nieuwe wet wijzigt de duur van partneralimentatie. In onderstaand schema kunt u zien hoe de alimentatieduur er dan uit ziet. Afhankelijk van uw situatie kan het dus gunstig zijn om nog VOOR 1 januari 2020 een verzoekschrift echtscheiding in te dienen of juist te wachten tot NA 1 januari 2020. Voor advies en de procedure kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.
 • 4 maanden geleden door

  Door omstandigheden gaat het inloopspreekuur van vanavond niet door. U kunt tijdens kantooruren wel contact opnemen met mijn kantoor voor het maken van een afspraak.
 • 4 maanden geleden door

  In verband met Hemelvaart is het kantoor donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten
 • 5 maanden geleden door

  Eerste kamer heeft vandaag het wetsvoorstel tot wijziging van partneralimentatie aangenomen Hiermee wordt de duur van de partneralimentatie de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van 5 jaar. Daarop zijn twee wettelijke uitzonderingen: langdurige huwelijken en huwelijken met jonge kinderen. Met dit voorstel worden bij huwelijken langer dan 15 jaar, waarbij de leeftijd van de alimentatiegerechtigde ten hoogste 10 jaar lager is dan de AOW-leeftijd, de duur van de partneralimentatie maximaal 10 jaar. Alimentatiegerechtigden van 50 jaar en ouder die langer dan 15 jaar zijn getrouwd, hebben recht op 10 jaar alimentatie. Deze extra maatregel vervalt na zeven jaren. Bij huwelijken met kinderen, die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt, wordt de duur van de partneralimentatie maximaal 12 jaar. In het voorstel is een hardheidsclausule voor schrijnende gevallen opgenomen en is voorzien in overgangsrecht. De wet wijzigt per 1 januari 2020. Het kan dus strategisch zijn nog te wachten met een echtscheidingsverzoek. U kunt advies opnemen voor extra informatie.
 • 5 maanden geleden door

  Door omstandigheden zal het inloopspreekuur van 25 april 2019 geen doorgang vinden.
 • 6 maanden geleden door

  Aegon heeft samen met onder meer de Vfas (Vereniging Familierechtadvocaten en scheidingsmediators) een financiële tool ontwikkelt om inzicht te verkrijgen in de financiële situatie. Het kan verstandig zijn om tijdens het huwelijk de financiële situatie eens tegen het licht te houden, maar ook in geval van (voornemen tot) echtscheiding om inzicht te krijgen in hoe de financiële situatie is na de echtscheiding, dan en in de toekomst (bv. na pensioen).
  Een echtscheiding brengt veel onzekerheid met zich mee. Duidelijkheid over de financiën kan weer een stukje rust scheppen.
 • 6 maanden geleden door

  Vandaag 6 jaar geleden heb ik mijn kantoor in Nieuw-Vennep gevestigd. En ik blijf natuurlijk vooruit gaan. Via UitElkaar werk ik als online reviewer van echtscheidingen en als mediator. Ik ben als familierechtspecialist en mediator aangesloten bij de Vfas. De Vfas heeft inmiddels een eigen mediation tool uitgebracht. Ik heb mij daarbij vandaag aangesloten. Hoewel niet alle aspecten van een echtscheiding in een online mediation aan de orde komen, heeft een digitale omgeving zeker wel toegevoegde waarde. Voor partijen die willen scheiden, samen aan een convenant en ouderschapsplan willen werken, maar dit wel onder professionele begeleiding willen doen, is het fijn wanneer er gewerkt kan worden vanuit huis. De face-to-face gesprekken worden dan bewaard voor de zaken die voor partijen moeilijk liggen en voor het afsluitende gesprek waarin de stukken worden besproken en ondertekend. Dit scheelt tijd en geld.
  Voor de berekeningen van alimentatie en de verdeling/verrekening maak ik gebruik van het programma Split Online. Dit programma biedt als extra mogelijkheid om gegevens via Ockto te verwerken. Wat doet Ockto Ockto is een app die nadat de cliënt zijn en/of haar DIGID-gegevens heeft ingvoerd bij diverse overheidinstanties informatie verzameld. Uit de bronnen basisregistratie personen, UWV, de voor ingevulde aangifte, kadaster en mijn pensioenoverzicht wordt en de nodige gegevens verzameld. De
  gegevens worden weergegeven in een zgn. Ockto-document. Daarnaast ontvangt u documenten van het UWV (PDF) en de Belastingdienst (XML) en Mijn Pensioenoverzicht.  Wat kost het?
  Een Ockto-sessie kost € 9,95 (excl. btw). Het maakt daarbij niet uit of het om de gegevens van 1 of 2 personen gaat.
  Het gebruik van Ockto is makkelijk, veilig, snel en daardoor goedkoop. Reden om zoveel als mogelijk met Ockto informatie op te halen. Echter, niet in alle gevallen zal Ockto het gewenste resultaat opleveren. Zo kunnen de inkomensgegevens van een IB-ondernemer nog niet worden opgehaald. Ook wanneer er net sprake is van een nieuw dienstverband, zullen mogelijk niet de gewenste gegevens worden opgenomen voor de berekening van het besteedbare inkomen en de draagkrachtberekening. Welke gegevens worden doorgevoerd?
  Split-Online wordt ingevuld op basis van de ontvangen Ockto gegevens. Een alimentatieberekening wordt gemaakt en een vermogensopstelling wordt gemaakt. De alimentatieberekening:
  De alimentatiebereekning wordt gemaakt aan de hand van het laatste volledige jaar dat beschikbaar is. Begin januari betekent dit dat de berekening wordt gebaseerd op het volledige loon voor loonbelasting over 2018. Gedurende 2019 blijft dit het uitgangspunt. U beschikt met een Ockto eveneens over de laatste 60 maanden inkomen zoals geregistreerd bij het UWV. U kunt deze nu wel zien, zowel in Split-Online als in het UWV-document, maar nog niet gebruiken. In de nabije toekomst zal dit wel mogelijk zijn. De vermogensopstelling
  De vermogensopstelling wordt gemaakt aan de hand van de voor ingevulde aangifte. U ziet hier zodoende alleen bezittingen en schulden voor zover de belastingdienst deze gegevens heeft. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan onroerend goed, (hypothecaire) leningen, spaartegoeden, effecten.
  Niet zichtbaar zijn kapitaalverzekeringen, inboedel, vervoersmiddelen etc.
  Door de digitalisering worden gegevens effectiever en goedkoper verwerkt.
  Neem contact met mij op voor informatie over online mediation
 • 6 maanden geleden door

  6 maanden geleden
  Super
 • 7 maanden geleden door

  VACATURE JURIDISCH SECRETARIS/SECRETARESSE Advocatenkantoor Buitenhuis http://www.advocatenkantoorbuitenhuis.nl
  Groenewoud Advocatuur-Mediation http://www.mrgroenewoud.nl Onze praktijk bestaat uit twee eenmanskantoren, met praktijk voor familierecht, strafrecht, jeugdstrafrecht en erfrecht. Wij zijn per juni 2019 op zoek naar twee rechtenstudenten voor deeltijd werk (maandag t/m donderdag; dagen in overleg) die voor ons secretariële werkzaamheden willen verrichten gedurende zijn/haar studie. Wij bieden:
  - een gezellig kantoor, waar je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen;
  - toewerken naar het opstellen van stukken onder begeleiding;
  - de praktijk te ervaren door bv. het bijwonen van zittingen;
  - en natuurlijk salaris ☺ Wij zoeken enthousiaste medewerkers:
  - met goede typvaardigheden en ervaring met Word;
  - goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in geschrift en woord
  - klantvriendelijk, leergierig en zelfstandig. Bij voorkeur CV en motivatiebrief toezenden per e-mail naar het adres:
  info@advocatenkantoorbuitenhuis.nl
 • 9 maanden geleden door

  Met een #frisse #duik #2019 in! Ik ben er weer #klaar voor! Iedereen een fantastisch nieuw jaar gewenst!
 • 9 maanden geleden door

  Vordering medewerking verkoop woning
 • 9 maanden geleden door

  Laatste uren werken voor vandaag en dan vieren wij ook kerst. Ik wens iedereen hele gezellige dagen met geliefden! #piketdienst #bopz #advocaat #kerst
  9 maanden geleden 1
  Fijne dagen en voor me vriend ook
  9 maanden geleden
  Rustige dienst. En dan lekker kerst vieren 🎅🎄🎅🎄
  9 maanden geleden
  Bopz? Waarom bepaal jij dat en niet ciz? ( even nieuwsgierig) jij ook veder fijne dagen
  9 maanden geleden
  Saskia Lupker ? Ik begrijp de vraag niet. Ik bepaal niets. Mensen hebben recht op een advocaat omdat een gesloten onvrijwillige opname een vrijheidsbeneming is. Ik sta de cliënten dus bij. CIZ geeft indicatie af en kan alleen vrijwillig of geen verzet
  9 maanden geleden 1
  Nathalie ahaaaa oké duidelijk.
 • 10 maanden geleden door

  #kantoorhond #Fonzie ligt lekker te #snurken met zijn nieuwe #knuffel.. #jaloers
 • 10 maanden geleden door

  In de #bloemetjes gezet vandaag door een cliënt. Zo lief!
  10 maanden geleden 1
  Alweer wordt er jaloers van😉
  Nathalie Groenewoud